Weekend zeilen

We beginnen het weekend  zeilen met inscheping op vrijdagavond om 20.00 uur
De kooien worden uitgekozen en de bagage gestouwd. Na kennismaking kan je de verdere avond aan boord  doorbrengen of gezellig de kroeg induiken.
Het weekend zeilen is nu echt begonnen.

Op het palaver zaterdagmorgen bepalen we samen, rekening houdend met windrichting en –kracht, onze bestemming van deze zaterdag:
Het mooie stadje Muiden, de kaasstad Edam, het prachtige VOC stadje Hoorn of muzikaal Volendam met zijn op zaterdagavond hoog bier- en Jantje Smit gehalte.
Er zijn vele mogelijkheden, maar nu eerst snel de zeilen omhoog. Nadat de zeilen gehesen zijn, is het mooiste moment van de tocht het uitzetten van de motor. Heerlijk genieten van rust, wind en water. Afhankelijk van het gekozen reisdoel en de wind loop je ’s middags met het schip een haven binnen. Na het afmeren eerst een aanlegbiertje nemen en proosten op de geweldige zeiltocht. Daarna ben je natuurlijk vrij om de avond in te delen zoals je dat zelf het liefst wilt; samen koken of catering aan boord of lekker uit eten. Op zondag is het rustig wakker worden, ontbijten en eventueel nog een rondje over de haven slenteren. Rond 10.00 uur worden de zeilen gehesen en de terugweg aanvaard.
We meren zondagnamiddag rond 16.00 uur weer af in Monnickendam.

Tijdens het weekend zeilen in het netje liggen

  • Huurprijs schip met bemanning
    vrijdag 20.00 uur tot zondag 16.00 uur € 1490,-

De huurprijs is inclusief:

– Haven-, sluis- en bruggelden
– Toeristenbelasting
– 1 uur motorbrandstof per dag

De bedden zijn opgemaakt met hoeslaken en kussentje met sloop.
Zelf dienen jullie te zorgen voor slaapzak of dekbed. Ook bestaat de mogelijkheid een (zomer)slaapzak te huren voor € 15,- p.p., aan te geven bij boeking en contant af te rekenen aan het eind van de reis.

Indien jullie eigen catering verzorgen, kunnen jullie beschikken over een goed geoutilleerde kombuis met 4-pits gastoestel en koelkast 100 ltr. met vriesvak.
Er is een Cobb Supreme aan boord als aanvulling op de kombuis.
Hiermee kan je geweldig bakken, grillen en roken.
Het is een goede scheepsgewoonte dat schipper en maat wat betreft eten en drinken bij jullie te gast zijn.

Bij meerdaagse tochten wordt het schip schoon achter gelaten zoals aangetroffen. De eindschoonmaak kan afgekocht worden à € 75,-

vaarmogelijkheden behalve het weekend
zeilen zijn;

Een dagtocht, een midweektocht, een weektocht of de
eet en drinkmogelijkheden