Sail Amsterdam, Zuiderzee is erbij

In 2020 is Zuiderzee Zeilen bij Sail AmsterdamSail Amsterdam 2015

Vorig jaar augustus was het  zover en hebben we weer kunnen genieten van al die prachtige zeilende tall-ships. Sail Amsterdam is het grootste publieksevenement van Nederland. Sail vindt eens in de 5 jaar plaats en in 2020 vindt de 10e editie plaats. Tijdens de editie in 2015 vormde de Amsterdamse IJhaven vijf dagen lang het decor voor een levendig programma vol muziek, cultuur en nautische rijkdom. Er waren talloze schepen te bewonderen.

Schipper Olaf had de Zuiderzee net overgenomen en er was nog niet genoeg zelfvertrouwen om zich in die grote drukte op het IJ te storten. Wel was hij werkzaam op andere schepen en zo de nodige ervaring opgedaan voor de komende jaren.

Sail Amsterdam 2020

De tiende editie van Sail Amsterdam gaat van start in augustus 2020, als een enorme vloot van grote schepen en diverse andere speciale vaartuigen over het IJ varen voordat ze vlakbij het stadscentrum aanmeren.  Tijdens SAIL kun je je onderdompelen in de magie van het maritiem nautisch erfgoed en meer leren over de rijke historie van onze zeevaart en havens, die nog steeds belangrijk zijn voor de Nederlandse economie. Er zijn diverse grote en kleine evenementen rondom de IJhaven te bezoeken en je kunt zelfs een kijkje nemen aan boord van oude en nieuwe schepen.

In 2020 gaat de Zuiderzee deelnemen en zal twee maal per dag uitvaren om de schepen van dichtbij en vanaf het water te bekijken.  Een tocht aan boord van de Zuiderzee biedt je niet alleen een geweldig zicht op de imposante windjammers en Tall Ships, maar je zit ook nog eens eerste rang bij het vuurwerk en natuurlijk bij het gehele spektakel. Zo wordt je niet alleen toeschouwer, maar ook onderdeel van het gehele evenement. Er zijn leuke mogelijkheden wat betreft de catering en we zorgen ervoor dat alle wensen vervult worden.

Je kan nu al via “Stel een vraag” je belangstelling opgeven.